Вести

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА УНАПРЕЂЕЊУ ПУТНЕ МРЕЖЕ НА СЕОСКОМ ПОДРУЧЈУ ШАПЦА

Градоначелник Шапца др Александар Пајић, данас у Цуљковићу, присуствовао је почетку радова на унапређењу путне мреже на сеоском подручју. “Инвестиција вредна 366 милиона динара, коју финансирају Путеви Србије, од животног је значаја за ова поцерска села и представља питање опстанка у њима”, истакао је овом приликом градоначелник Пајић.

Радове изводи Предузеће за путеве Ваљево. Деоница Шабац – Богосавац – Добрић – Цуљковић – Радовашница, деценијама није имала озбиљнију реконструкцију. Асфалтира се пут у дужини од 19,2 километра, од чега ће 14,5 километара бити у два, а остатак у једном слоју и у значајној мери ће олакшати мештанима ових села да стигну до Шапца.

“Поред асфалтирања, радиће се и пропусти, ивичњаци, дренаже и канали за одвод површинских вода које могу нанети штету на путу. Предвиђено је да радови буду завршени до краја године, али се надамо да ће до средине јуна ова деоница у потпуности бити завршена.Толико дуго се чекало на радове на овој траси да су многи људи отишли из ових села због непостојања основних услова за живот”, навео је Пајић.

Према његовим речима, циљ новог градског руководства је да домаћини, којих у овом крају има много, остану на својим имањима и наставе да се баве воћарством, сточарством и земљорадњом. Град Шабац ће на све начине гледати да им у томе помогне и омогући све услове за нормалан живот.

“Сарадња са нашом државом се поново показује на делу, улагањем у села са територије нашег града. А тек смо на почетку и нећемо стајати. Желимо да наш Шабац буде град будућности”, нагласио је данас у Цуљковићу др Александар Пајић.

 

Извор: Град Шабац