Вести

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПРИМИО АКРЕДИТИВНА ПИСМА АМБАСАДОРА ИТАЛИЈЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма амбасадора Републике Италије Луке Горија, који му је том приликом пренео поздраве председника Серђа Матареле.

Председник Вучић је италијанском амбасадору пожелео добродошлицу у Србију и изразио задовољство због традиционално стабилних пријатељских односа две земље и континуиране подршке коју Италија даје европском путу Србије.

Такође, председник Вучић навео је да очекује да ће се током мандата амбасадора Горија наставити одлична економска сарадња са Италијом, као једним од највећих економски партнера Србије.

Амбасадор Гори је, предајући акредитивна писма председнику Вучићу, истакао да Италија пружа јасну подршку евроинтеграцијама Србије и то кроз експертску помоћ у реформама у кључним областима, те да ће наставити да ради на унапређењу сарадње од користи за обе земље, посебно у области привреде и културе. Он је изразио задовољство што већ ове недеље у посету Србији долази шеф италијанске дипломатије Луиђи Ди Мајо.

Амбасадор Гори је такође истакао привржености Италије миру и стабилности на Западном Балкану, преневши да званични Рим веома цени допринос председника Вучића регионалној стабилности и сарадњи.

 

 

 

Извор: Танјуг