Вести

ШАПИЋ: ГЛАВНА УЛИЦА У ЗЕМУНУ БИЋЕ ПОНОС СВИХ БЕОГРАЂАНА

Градоначелник Града Београда Александар Шапић обишао је радове на реконструкцији Главне улице у Земуну, који се одвијају према плану, и том приликом изјавио да ће ова улица, када буде завршена, бити понос не само свих Земунаца већ и Београђана.

Шапић је рекао да се у овој општини ради велики број пројеката, као и да Град Београд више или мање учествује у сваком од њих.

"Када буде завршена, Главна улица заиста ће бити симбол самог језгра Земуна јер она дише тим духом аутентичности и носи оно што чини ову општину посебном, а то је сама архитектура која карактерише њен најурбанији део. Већ сада се назире како ће изгледати тротоари и читава улица, али неће то бити само естетски лепше. Овде ће бити спроведени сви радови који су неопходни на такозваној нискоградњи, инсталације, канализациона и електромрежа. То је оно о чему сам посебно говорио када сам дошао на ово место, да никада више нећемо дозволити да се ради било која врста реконструкције неке улице, а да истовремено не урадимо све оно испод земље и што је неопходно", рекао је Шапић.

Шапић је додао да су радови сада отприлике на половини, а да је рок за завршетак до краја фебруара идуће године.

"За сада радови теку по плану и у роковима, а покушаћемо да завршимо и који дан раније и да тада са поносом отворимо ову улицу. Обићи ћу и радове на гаражи "Пинки" која би требало да буде завршена до краја године. И то је велика ствар за центар Земуна јер суштински мења квалитет свакодневног живота грађана. Наставићемо да радимо и поштујемо пре свега рокове, а тиме и наше суграђане који живе у деловима града где се изводе одређени радови. Мислим да смо у ових годину дана ипак успели да уведемо неке нове стандарде у смислу да поштујемо термине, да поштујемо суграђане и да се ради на квалитетнији начин када је реч о умрежавању свих служби, и то не само градских већ и републичких, што се видело на примеру Вишњичке улице", рекао је Шапић.

Подсетио је да је 1. септембра био на отварању школе "Светислав Голубовић Митраљета" и додао да та школа треба да нам послужи за пример како треба да изгледа свака школа у Београду.

"Оно што тада нисмо рекли, а није неважно, јесте да је потпуно реконструисано и сређено истурено одељење Основне школе "Соња Маринковић". Навијам да ово истурено одељење поново постане основна школа у коју ће ићи деца свих осам разреда јер за тим ће постојати потреба. Нису мала средства уложена у ту реконструкцију, Град је дао око 60 милиона, општина је додала оно што је било неопходно. Зато тај простор сада изгледа заиста модерно и деца могу да уживају. Видимо се опет у Главној улици за пар месеци када буде све готово, али до краја године и на паркингу код хале "Пинки"", поручио је Шапић.

 

Застава Прајда неће бити окачена, нећу да шетам на Паради поноса

Шапић је изјавио да застава Београд Прајда неће бити окачена на згради Скупштине Града и да се неће прикључити сутрашњој Паради поноса.

"Не, одговор је не. Нисам променио мишљење, неће бити окачена застава, нећу шетати", рекао је Шапић одговарајући на питање новинара, приликом обиласка радова у Главној улици у Земуну, да ли ће прихватити захтев да застава Прајда буде окачена на згради Скупштине и да ли је променио своје мишљење.

 

 

Извор: Танјуг