Вести

СЕЛАКОВИЋ: ПОМОЋ ЗА КУПОВИНУ ПРВЕ НЕКРЕТНИНЕ ДОБИЛО 614 МАМА

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Никола Селаковић председавао је 18. Комисији за одобравање новчане помоћи за изградњу, учешћа у куповини или куповину стамбене породичне зграде или куће, односно стана, на којој је одобрена 614. субвенција за куповину прве некретнине.

Министар Селаковић је рекао да је 614 мама у Србији закључно са данашњим даном добило одобрење новчане помоћи за куповину своје прве стамбене некретнине.

"Ово је резултат озбиљне политике председника Републике Србије Александра Вучића, који је својевремено предложио измену и допуну Закона о финансијској подршци породицама са децом, Владе Републике Србије и наше демографске политике", поручио је министар Селаковић.

Како је навео министар Селаковић, захваљујући управо овој мери до сада је за непуне две године, 614 породица добило ову врсту помоћи, јединствену у Европи.

Министар Селаковић је рекао да се наставља са радом и изразио уверење да ће се веома брзо, уколико у току ове године, доћи до бројке од преко 1.000.

 

 

 

Извор: Танјуг