Вести

СЕЛАКОВИЋ: РАДИМО НА ДОНОШЕЊУ ЗАКОНА О НЕСТАЛИМ ЛИЦИМА

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Никола Селаковић најавио је да ће се наставити са радом на доношењу Закона о несталим лицима јер за то постоји и политичка воља председника Србије Александра Вучића.

"Наставићемо рад на доношењу Закона о несталим лицима, јер за то постоји политичка воља исказана на састанку код председника Србије Александра Вучића који је одржан још 2. септембра 2019. године и зато што та политичка воља у мандату председника Вучића и даље постоји", рекао је министар Селаковић на конференцији Координације српских удружења породица несталих, убијених и прогнаних са простора бивше Југославије, а поводом обележавања Међународног дана несталих лица.

Додао је да је било разговора и о функционисању Координације удружења, као и да ће као ресорни министар покушати да се избори да се у буџету за наредну годину нађе простор за подршку и помоћ раду и координацији и удружењима у оном обиму колико је то могуће.

"Када је реч о култури сећања, мислим да се ту не доводи у питање апсолутно постојање политичке воље. Ова владајућа структура, на иницијативу председника Вучића још пре девет година започела је са изградњом културе сећања која се већ добрих девет година утемељује када је у питању обележавање значајних датума везаних за страдање нашег народа", рекао је министар Селаковић.

Истакао је да се ради и на томе да се успостави и Национални дан несталих лица и изразио спремност да се у општинама и градовима широм Србије подигну спомен обележја несталим лицима.

 

Извор: Танјуг