Вести

СЕЛАКОВИЋ СА КОНГРЕСМЕНОМ СВОЛВЕЛОМ О РЕФОРМАМА У СРБИЈИ

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић састао се у Њујорку са америчким конгресменом Ериком Сволвелом.

Селаковић је информисао Сволвела о посвећености Србије европским интеграцијама и реформском процесу наше земље, истакавши резултате економских реформи остварених у протеклих седам година. 

Том приликом је захвалио Сволвелу на позитивном ставу, посвећености и искреном пријатељству. Саговорници су разговарали и о инвестицијама у Србији и партнерству Србије и Сједињених Америчких Држава.

Селаковић је упознао конгресмена о актуелној ситуацији на Косову и Метохији, нагласивши посвећеност Србије дијалогу и мирном и компромисном решавању отворених питања, додавши притом да је стабилност у региону кључни интерес Србије.

Селаковић је информисао саговорника о иницијативи "Отворени Балкан" и промоцији слободе кретања људи, роба и капитала у региону.

Састанку у згради Мисије Србије при Уједињеним нацијама присуствовали су и амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић, шеф Мисије Србије при Уједињеним нацијама Немања Стевановић, као и генерални конзул Србије у Чикагу Дамјан Јовић. 

 

 

 

Извор: Танјуг