Вести

СЕОСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Сеоске олимпијске игре у организацији Спортског савеза Србије одржавају се данас на Летњиковцу. Њихов циљ је популаризација спорта на селу. Град Шабац је град спорта и са великим задовољством смо узели учешће. На овај начин, чува се традиција, промовише спорт на селу, а млади имају прилику да се друже у природи и баве физичком активношћу. Такође, унапређује се спортска инфраструктура, јер победник на републичком финалу добија терен у селу победника.

Учешће на Сеоским олимпијским играма Спортског савеза Србије узело је 5 месних заједница: Горња Врањска, Заблаће, Поцерски Причиновић, Мајур, Дреновац. Свака екипа има по 20 такмичара, од којих 5 морају бити жене. Такмичења се реализују у десет дисциплина, индивидуалним и колективним спортовима.

Због тренутне ситуације у свету, изузетно нам је важно да сви такмичари буду здрави. Из тог разлога уведен је обавезан, бесплатан лекарски преглед.

Град Шабац увек ће подржати све манифестације које промовишу младост, спортски дух и здраве стилове живота јер тежимо да наш град буде Град будућности.

 

Извор: Sabac.rs