Вести

СТЕФАНОВИЋ: ЂИЛАС БЕЗ СПРЕМНОСТИ ДА ПОМОГНЕ У БИЛО ЧЕМУ

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, изјавио је да је "у овим тешким данима за нашу земљу и читаву Европу, док се председник Србије Александар Вучић бори за животе и здравље грађана и успева готово немогуће, да за кратко време, које се мери данима, обезбеди више респиратора него што је купљено у последњих 30 година, очекивао да Драгана Ђиласа затекне како помаже нашим најстаријим суграђанима или да макар неким од многих милиона евра које је стекао током 13 година власти купи нешто медицинске опреме или помогне људима (од којих је и узео те милионе) на неки други начин".

Стефановић је реаговао "поводом захтева Ђиласовог јуришника Љубе Дишића да опозиција на силу преузме власт у нашој земљи".

"Узгред, за тих 13 година Ђиласове власти, нисмо се прославили ни куповином респиратора, ни скенера, ни магнетних резонанци, али ни висином плата лекара и медицинских сестара. Само висином цена медијских секунди. Ђиласа углавном видимо у кафићима, или смо могли бар до скоро, како добацује или твитује, критикујући оне који раде, али без спремности да помогне у било чему. Не да помогне Александру Вучићу, већ грађанима за чије се гласове бори и у време епидемије", навео је Стефановић.

Уместо да ово буде тренутак када смо сви уједињени, када је борба против вируса значајнија од борбе за гласове, видим да Ђиласа и његове саборце интересује само битка за фотеље, "па макар и силом, без воље народа, на било који начин, само да се настави поход на касу, и то ону која је захваљујући Вучићу данас спремна да издржи тешке изазове".

Стефановић је додао да се "не бавимо ни Ђиласом ни њему сличнима, за разлику од њега, који свакодневно показује само мржњу према председнику Вучићу".

"За разлику од њега, Вучићева деца су већ пет дана волонтери у Београду који помажу хиљадама наших старијих суграђана. И то нигде нисте могли ни да видите, зато што то Данило и Милица не раде за камере и фоторепортере. Зато ћу одговоре Драгану Ђиласу упућивати свакодневно, сваки пут када покуша да Корона вирус користи за кампању и рушење своје државе, а видим да му је то једина тактика. Због тога сам и сигуран да ће резултат те кампање бити јасан - веома мала или никаква подршка људи у Србији", поручио је Стефановић.

 

Извор: Танјуг