Вести

СТЕФАНОВИЋ: НЕ ОДГОВАРАМ НА ПИТАЊА ЂИЛАСОВОГ ШУРАКА

Нити сам шта лагао неког, нити имам потребе да било кога лажем, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, одговарајући на питање новинара зашто није говорио истину о вези његовог оца са фирмом ГИМ.

"Ако постоји било какво кривично или прекршајно дело, да сам га починио ја или било ко други, нека се против нас покрене поступак", рекао је Стефановић и додао да је "хиљаду пута одговарао на таква питања", те да више неће:

"Стварно не намеравам да нарко дилер из затвора, Ђиласов шурак, поставља питања, а ја на њих да одговарам", рекао је Стефановић.

На питање да ли у овом случају постоји сукоб интереса, навео је да је и Агенција за борбу против корупције рекла да нема никаквог сукоба интереса.

"Нека тужилаштво ради свој посао, а ако нема кривичног дела, пустите да радимо нешто за грађане Србије, да се бавимо нечим конкретним, а не да водимо празне приче", додао је Стефановић.

 

Положен камен темељац за здравствену станицу у Борчи

У палилулском насељу Борча је положен камен темељац за здравствену станицу која ће се простирати на скоро 7.000 квадратних метара, а требало би да буде завршена до новембра следеће године.

Kамен темељац положио је Стефановић, у присуству градоначелника Београда Зорана Радојичића, његовог заменика Горана Весића, председника општине Палилула Александра Јовичића, грађана...

Стефановић је истакао да је ово значајан пројекат и додао да је важно да ова здравствена станица буде најбољег квалитета и задовољи потребе грађана.

"То нам је важно јер хоћемо да покажемо да брига о људима није само реченица. Многи су имали прилику да саграде ову здравствену станицу и покажу да брину о грађанима, али нису. Ми се трудимо да то покажемо делима, да покажемо да брига о људима, о сваком делу наше земље није празна прича", рекао је Стефановић.

Додао је да су оно што је председник Србије Алексадар Вучић урадио од 2014. године до данас грађани имали прилику да виде кроз путеве, фабрике, боље плате и пензије...

 

Нетачно да на снимку несреће код Дољевца недостају 2 минута

Стефановић је одбацио шпекулације да у снимку несреће код наплатне рампе Дољевац, достављеном тужилаштву, недостају два минута и додао да је то потпуно измишљена информација.

"Јуче сам питао директора полиције да ли је било шта од тога тачно, рекао ми је да је разговарао са тужиоцем и да је став тужиоца да је то потпуно нетачна информација", рекао је Стефановић, одговарајући на питање новинара да ли је МУП доставио снимак несреће у Дољевцима и констатацију да нишко тужилаштво каже да у снимку недостају два минута.

Стефановић каже да му је тужилац навео како је његова изјава злоупотребљена и да ни у једном тренутку није рекао да недостају два минута.

"Нишки тужилац ни у једном тренутку није рекао да недостају два снимка, они су поставили питање да ли је снимак аутентичан, добили аутентичан снимак, добили вештачење, утврдили да је снимак аутентичан. Они се са тим нису ни оглашавали у јавности већ су то поставили као питање надлежним истражним органима", рекао је Стефановић.

Он је позвао медије да се обрате тужиоцу у Нишу и утврде шта је то тужилаштво утврдило у истрази.

 

Борба против корупције мора да буде стална

Важно је да не постоји нико ко је заштићен било каквом политичком функцијом или било чим слично, рекао је Стефановић коментаришући хапшење једног од најближих сарадника председника општине Стари град Марка Бастаћа. 

Стефановић је коментаришући хапшење М. Н. (1972), бившег одговорног лица Одељења за комуналне послове и комуналну инспекцију Градске општине Стари град, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела злоупотреба службеног положаја и прање новца, додао да борба против корупције мора да буде стална и неселективна.

"Видећемо шта ће тужилаштво даље рећи...Када је реч о осталима у том поступку, део њих је већ саслушан, део је већ признао кривицу пред тужиоцима. Мислим да су тужиоци са некима већ склопили и споразуме о признању кривице, то сада иде на суд, па ћемо видети шта ће суд рећи", рекао је Стефановић и истакао да се борба против корупције наставља и да мора да буде стална и неселективна.

 

 

 

 

Извор: Танјуг