Вести

ТЕРЗИЋ: КУРТИ ЖЕЛИ ДА СПРОВЕДЕ ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ СРБА НА КИМ

Председник Републике Србије Александар Вучић нагласио је да је у говору на седници Савета безбедности Уједињених нација желео да истакне неколико чињеница и да је прва од њих та да ће Србија учинити све што је могуће да се очувају мир и стабилност у региону као што је то одувек радила.

Члан Председништва Српске напредне странке Милош Терзић сматра да је ова седница била изузетно значајна за нашу земљу, јер да није било тако, не бисмо дрхтали да ли ће се она уопште одржати.

"Питање Косова и Метохије измештено је у Европску унију, чиме је нанета велика штета Србији. Захваљујући вештом дипломатском умећу, Александар  Вучић је лично довео до тога да 29 земаља отпризна независно Косово и Метохију. На овој седници председник је снагом аргумената објаснио шта преживљава српски народ на Косову и Метохији. Курти ствара неподношљиве услове за живот српског народа са циљем да спроведе етничко чишћење и у томе има подршку неких центара са Запада. Његов циљ је да створи Велику Албанију и да не формира Заједницу српских општина. Без мера принуде усмерених на Приштину, све се своди на оштре и мање оштре захтеве. Основа Бриселског споразума је формирање Заједнице српских општина. Прошло је 11 година од онога што је договорено и што је потписано", рекао је Терзић.

 

 

 

Извор: ТВ Информер