Вести

ВЕСИЋ: 100 МИЛИОНА ЕВРА УЛОЖЕНО У САОБРАЋАЈНУ ИНФРАСТРУКТУРУ У ВОЈВОДИНИ

У Покрајинској влади је потписан Уговор о преносу новчаних средстава између Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај и Путева Србије за реконструкцију пута од Темерина до Бечеја.

Финансирана ће бити и израда плана детаљне регулације, идејног решења и пројекта, као и пратећих студија и елабората, за изградњу обилазнице на траси ауто-пута Е-75 петља Север–Нови Сад–Ветерник –Футог–Бегеч–Гложан–Челарево–Бачка Паланка.

Реч је о пројектима вредним 250 милиона динара од чега је овим уговором Покрајинска влада обезбедила 125 милиона динара, и још толико Влада Србије.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић присуствовали су потписивању уговора, а затим су обишли радове на државном путу Петроварадин-Сремски Карловци за који је Покрајинска влада обезбедила 307 милиона динара.

Министар Весић је рекао да је био и у посети Новом Саду и да министарство у новосадске саобраћајнице улаже скоро 500 милиона динара.

"Већ су радови у Улици Кнеза Милоша, у Венизелисовој, а биће урађен и пут према Ветернику. Осим тога радиће се многе саобраћајнице у Војводини. Знамо да се гради брза пруга Нови Сад-Суботица, а биће реконструисане још две регионалне пруге у Војводини, Реч је о паралелној прузи са брзом пругом Панчево–Кикинда–Суботица, и пруга Сомбор–Врбас", истакао је министар Весић.

Министар Весић је нагласио да ће наставити са заједничким радом и уређењем ауто-путева, брзих саобраћајница и локалних путева на територији Војводине.

Додао је да је готово 100 милиона евра уложено у саобраћајну инфраструктуру у Војводини.

Мировић и министар Весић су најавили да ће ове године почети изградња ауто-пута од Београда до Зрењанина, а касније од Зрењанина до Новог Сада, а да ће у наредним недељама почети и изградња "смајли" брзе саобраћајнице од границе наше земље са Хрватском до границе са Румунијом, од Сомбора до Српске Црње.

Радови на рехабилитацији Темеринског пута, почеће обновом деонице од раскрснице са Приморском улицом до кружног тока код Родића, у дужини од око два километра, и обухватиће  површину од око 30.000 квадрата.

 

 

Извор: Танјуг