Вести

ВЕСИЋ: БОШКО ОБРАДОВИЋ ПОНОВО ТРОШИ ДРЖАВНЕ РЕСУРСЕ

Суђење пред Првим основним судом по тужби председника Двери, Бошка Обрадовића, против заменика градоначелника, Горана Весића, за повреду угледа и части, јер га је назвао фашистом, одложено је на захтев Обрадовића након што је примио контратужбу, коју је поднео Весићев правни тим, а следеће рочиште заказано је за 25. фебруар.

Весић је рекао да Бошко Обрадовић поново троши државне ресурсе, јер се прво на припремном рочишту у новембру није појавио на суђењу које је било заказано, па је морало да буде одложено, а данас је тражио и одлагање.

"За данас је сам најавио да ће доћи на суђење, а онда је тражио одлагање зато што није наводно био упознат са списима предмета", рекао је Весић.

Весић је рекао, да је судија изгубио читав дан који је одвојио за то суђење, а све то кошта државу.

"Прихватили смо то када је Суд предложио, али затражили смо да буде што пре, јер нама је у интересу да се у јавности докаже чињеница да је Обрадовић фашиста", рекао је Весић.

Весић је рекао, да ће предложити и читав низ сведока, међу којима су Сергеј Трифуновић, Мариника Тепић, Биљана Србљановић, Балша Божовић, Александра Јерков која је Обрадовића назвала "нацистом и Фирером" и Драгољуба Мићуновића, који је Обрадовића назвао "мусолинијевски фашиста".

"Да је Обрадовић фашиста то је опште позната чињеница у овој земљи, то знају сви грађани и тако га сви називају. Он је тужио само мене, али ћемо зато ми предложити сведоке, од којих већина нису моји политички истомишљеници, а који га такође јавно називају фашистом", рекао је Весић и да ће за сведока предложити и његовог "страначког пријатеља" Владана Ђукановића, који је Обрадовића такође назвао фашистом.

"Очигледно је да га људи различитих политичких оријентација сматрају фашистом", рекао је Весић.

Весић је рекао, да је Обрадовић то показао упадом на РТС са тестерама, нападом на новинарке ТВ Пинка, упадом на трибину "Пешчаника", нападом на РИК 2016. године, упадом у кабинет председнице Скупштине Маје Гојковић, нападом на Александра Мартиновића, покушајем упада у Скупштину уз помоћ и скрнављење државне заставе, покушајем упада у Председништво, прекидом седнице за родну равноправност и писањем графита по граду.

"Оно што Обрадовић никада није крио то је да је следбеник фашисте Димитрија Љотића", рекао је Весић.

Весић је рекао, да се пуно зна о томе ко је био Љотић и шта је радио и подсећа да је припадник љотићевог покрета Марисав Петровић у октобру 1941. године одводио ђаке Крагујевачке гимназије на стрељање у Шумарице.

Весић је рекао, да је срећа у томе што Димитрије Љотић није имао велику, а нема ни сада подршку српског народа, који је увек био антифашистички.

"Љотић није имао ни један одсто подршке, а ова реплика Димитрија Љотића (Обрадовић) има и мање подршке од тога", рекао је Весић.

Весић је рекао да верује да ће се на Суду појавити сведоци који ће рећи зашто они сматрају да је Обрадовић фашиста и зашто је, додаје, опасност по Србију и наше друштво.

 

 

 

 

Извор: Танјуг