Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАС НИШТА НИЈЕ УРАДИО ДА РЕШИ ПРОБЛЕМ ДЕПОНИЈЕ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић негирао је  тврдње Драгана Ђиласа да у време кад је он био градоначелник Винча није горела.

"Како наш народ каже ако лаже коза не лаже рог. Јутрос сам тражио од Сектора за ванредне ситуације МУП извештај о пожарима на депонији Винча у последњој деценији. И гле чуда, полиција каже да је 21. јула 2012. године горела депонија Винча и то на површини од око три хектара. А било је још пожара од 2008. године. Само што тадашњој опозицији није падало напамет да за природну непогоду криви тадашњег градоначелника Ђиласа", навео је Весић.

Додаје и да је Ђилас у својој објави поменуо како сада на депонији нема механизације, и одговара на то да данас има десет пута више механизације на депонији него 2008. Весић још наводи да је пожар на депонији Винча еколошка несрећа која је могла да се догоди свуда, а можда је изазвана и људском непажњом или намером, што ће, додаје, показати истрага."

Али Ђилас не може да не користи ни ову несрећу. Медији под његовом и Шолаковом контролом шире панику међу грађанима износећи лажне тврдње како због пожара грађанке и грађани могу да добију рак па чак и да умру", навео је Весић.

Подсећа и да за пет година на које се Ђилас позива од 2008-2013, ништа није урадио да реши проблем депоније осим што ју је пунио стотинама хиљада тона отпада годишње.

Тако смо, додаје, дошли у ситуацију да је депонија скоро склизнула у Дунав, а за разлику од тог времена, тврди Весић, данас се стара депонија затвара и рекултивише се, а на депонији се из отпада производе струја и електрична енергија док се грађевински отпад прерађује.

 

 

 

Извор: Танјуг