Вести

ВЕСИЋ: ДО СИНОЋ СКОРО 360 ПРЕДЛОГА ЗА "ХЕРОЈЕ БЕОГРАДА"

Заменик градоначелника Београда, Горан Весић, рекао је да је пристигло скоро 360 предлога за награду "Херој Београда".

Весић је подсетио да је јуче објављена званична мејл адреса [email protected], путем које грађани могу да шаљу своје предлоге за праве хероје Београда, који свакодневно и несебично помажу другима, попут радника у здравству, возача, контролора...

Весић је нагласио да је до синоћ стигло око 360 предлога.

"Сада нам је најважнија солидарност. Драго ми је што се сада показало да имамо десетине хиљада хероја. Београд јесте град херој, то смо заслужили и у Првом и Другом светском рату", рекао је Весић.

Заменик градоначелника је рекао да данас почиње паковање пакета за пензионере који имају пензију мању од 30.000 динара, и дневно ће се паковати између 10.000 и 15.000 пакета.

"Потребно је да се спакује око 173.000 пакета и очекујемо да ће њихова испорука трајати од петка, па у наредних десетак дана“, рекао је Весић.

Према његовим речима, пакети ће се достављати општинским центрима за социјални рад, који ће након тога стизати на кућну адресу пензионера који живе на територији Београда.

"Пакети садрже по 13 артикала и мислим да је то добра прва помоћ за људе који имају нижа примања, те да ће им то значити. Захвалан сам Привредној комори Србије на помоћи да заједнички направимо пакете“, рекао је Весић.

Весић је нагласио да је у акцији учествовало више од 20 компанија и донатора и додао да ће бити подељено близу 900 пакета за лица која имају преко 65 година, а која немају пензију.

Говорећи о падавинама у граду, Весић је рекао да је Јавно-комунално предузеће "Београд-пут", које је и посетио јутрос у пет часова, одрадило добар посао и да су трасе коридорских линија очишћене, како би се обезбедило да људи који имају обавезу да раде, могу да дођу на посао.

"Када је редовно стање чистимо 1.800 километара путева првог приоритета и око 300 километара државних путева, а сада смо фокусирани на 32 коридорске линије, али чистимо и остале улице“, рекао је Весић.

Весић је додао да су коридорске линије, које су прописане од Републичког штаба, прављене заједно са директорима клиничко-болничких центара, болница и домова здравља, као линије којима треба да се превезу здравствени радници.

Грађани треба да знају да ће се до краја хладног таласа грејати 24 сата, а да ће се након тога вратити на режим од 22 сата, тако да комунални систем функционише добро.

Весић је напоменуо и да грађани треба да разумеју да треба да остану у својим кућама и да слушају препоруке надлежних, јер је то једини начин да се сачувамо од епидемије и вратимо нормалном животу.

Весић је апеловао и на послодавце да не отпуштају раднике, те да збрину мајке са малом децом.

"Када је уведено ванредно стање, ми у Граду смо пустили све старије од 65 година, а осим тога, хроничне болеснике и труднице смо пустили да раде од куће", рекао је Весић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Студио Б