Вести

ВЕСИЋ: ДОКАЗ ДА СЕ НАШ ГРАД СВЕ ВИШЕ РАЗВИЈА

Завршена је реконструкција сквера на углу Милешевске и Цара Николаја, који ће се одлуком Скупштине града звати Сквер Милене и Гаге, по нашим прослављеним глумцима Милени Дравић и Драгану Николићу, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је у присуству руководства општине Врачар, као и комшија и пријатеља глумачког пара обишао локацију и истакао да је реконструкција завршена скоро две недеље пре рока.

Весић је нагласио да је било предвиђено да радови буду окончани 17. септембра.

"Преостаје да одради финални део посла, да се посади шест стабала, а то ће уследити током октобра када почиње сезона садње. Тада ће овај сквер у потпуности бити завршен. На овај начин показујемо да бринемо о уређењу града, а сви који станују у близини знају како је овај простор изгледао пре реконструкције. Током наредне године уредићемо и фасаде на околним зградама и тада ће читав крај бити још репрезентативнији", рекао је Весић.

Весић је указао да Град Београд овим чином показује да се сећа Милене и Гаге, који су, како је рекао, пуно урадили за наше друштво.

"Они су веома значајни за развој београдског духа, културе и друштва. Сквер ће званично понети назив "Сквер Милене и Гаге" 14. октобра, када ће бити постављена табла са натписом. Тог дана се навршава три године од смрти Милене Дравић, а познато је да је Град Београд донео одлуку по којој је потребно да прође три године од смрти како би неко добио улицу или трг у Београду. У међувремену, 17. септембра у вечерњем термину, глумци Београдског драмског позоришта направиће омаж Милени и Гаги. Све грађанке и грађани Врачара биће позвани, а глумци ће се на тај начин одужити својим колегама који су постали вечни и добили овај сквер", додао је Весић.

Према његовим речима, у наредном периоду, на овом скверу ће бити постављена скулптура "Образ уз образ", по култној емисији која је својевремено емитована и по којој су Милена Дравић и Драган Николић постали познати још седамдесетих година прошлог века.

"Град Београд ће у наредном периоду прво расписати конкурс за израду скулптуре и најкасније до пролећа овај сквер ће красити скулптура посвећена Милени Дравић и Драгану Николићу", поручио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг