Вести

ВЕСИЋ: НИГДЕ У ЕВРОПИ СЕ НЕ ГРАДИ КАО У СРБИЈИ

Члан Председништва Српске напредне странке, Горан Весић, рекао је да се Србија развија и у овим тешким временима и да се нигде не гради у Европи као у нашој земљи.

"Радимо 574 километара ауто-путева и брзих путева, ради се обилазница око Београда, пре неки дан је пуштен тунел Стражевица, дакле у овом моменту се гради десет најмодернијих саобраћајница", рекао је Веић.

Весић је додао и колико је важно да се новац улаже у инфраструктуру, јер ниједан страни инвеститор неће улагати негде где није развијена инфраструктура.

"У 2021. години имали смо скоро 3,9 милијарди евра инвестиција, док смо у 2012. години имали око милијарду евра инвестиција. И то је велика разлика", истакао је Весић.

Осврнувши се на говор председника Вучића, Весић је рекао: "Наши грађани разумеју да је основна порука председника да је политичка и економска ситуација све компликованија у Европи, а самим тим и у Србији. За такву политику нама су потребни одговорни и посвећени људи".

И додао да не види такве људе у опозицији.

"Имате један неодговоран део опозиције који се подсмева свему. Јер они мисле да ако се нешто горе деси у Србији да је то боље по њих. Многи су се смејали што се председник бави залихама пасуља. Али тиме показују колико не схватају шта је важно. Задатак председника јесте да зна да ли имамо довољно хране или не. Вучић се није, као неки, отуђио од народа", рекао је Весић.

И истакао да Вучић и Српска напредна странка, обезбеђују континуитет, стабилност и сигурност.

"А то се доказује тиме што ће пензије до јануара порасти 19.1 одсто, да ће минимална зарада порасти за 14 одсто, плате у јавном сектору имаће двоцифрен раст, у првом кварталу имали смо 4,4 одсто раст бруто домаћег производа. То значи да је Србија земља која се развија упркос кризи", говорио је Весић.

"Вучић се бави детаљима, посвећено и енергично, и не стаје док не испуни зацртане циљеве, и ту је у многоме сличан Зорану Ђинђићу", рекао је Весић.

Весић је рекао и то да цела Европа прати шта се дешава у Србији, а то се могло и видети по третману који је председник Вучић добио у Бриселу.

"Вучић је показао да Србија, Северна Македонија и Албанија могу да наступе заједно. Први пут смо пред европским званичницима наступили као један глас. Зато је Вучић добио велико поштовање европских лидера у Бриселу", закључио је Весић.

Весић је нагласио да је Србија део Европе, и да је наслоњена на њу, јер преко преко 60 одсто наших спољно-трговинских размена је у ЕУ.

Од 2001-2021. године 17,4 милијарди евра инвестиција је дошло из ЕУ, од тога три милијарде бесповратне помоћи. "Српска будућност је европска јер је и наша прошлост европска", поручио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи