Вести

Весић: Није нормално да се шета парковима док људи умиру

Заменик градоначелника Београда и члан председништва Српске напредне странке, Горан Весић, осудио је данас оне Београђане који су у великом броју јутрос изашли на излетишта и у паркове и поред упозорења да то не чине због опасности од обољевања од корона вируса.

"Током јутра на многим местима у Београду, на излетиштима и у парковима, био је опет велики број људи, слично као прошлог викенда, као да један део људи не разуме у каквој ситуацији живимо", рекао је Весић.

Весић је рекао да један део људи као да не схвата да људи умиру и мисли да је нормално да се шетају и проводе се по парковима у време док у болницама неко умире и бори се за живот.

Весић је додао да је са полицијом и комуналном милицијом ишао и молио људе да напусте паркове.

"Било их је на Kошутњаку, на Ушћу..., чак су неки склањали траке и користили справе за вежбање. Ја не могу да схватим да после свега што се дешава неко не може да схвати да таквим понашањем угрожава не само себе већ и друге", рекао је Весић.

Весић је упутио молбу свим грађанима Београда да схвате да је ситуација ванредна, да се од короне умире, да погледају шта се дешава у Италији, Шпанији и САД.

"Знам да није лако седети у кући, али проћи ће и ово и што будемо дисциплинованији, пре ћемо се вратити нормалном животу", нагласио је Весић.

Весић је навео да је јутрос испред Видиковачке пијаце био бувљак, као и на Бањици, Душановцу, испред Цветкове и Бајлонијеве пијаце.

Весић је поновио да људи морају да разумеју да таквим понашањем угрожавају друге и да сви морају да прихвате уведене мере.

"Слушајмо Владу и оно што кажу епидемиолози и изаћи ћемо из ове кризе, преживеће више људи", закључио је Весић.

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк