Вести

ВЕСИЋ: НОВА ДЕОНИЦА МОРАВСКОГ КОРИДОРА ДО КРАЈА ОКТОБРА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је радове на изградњи нове деонице Моравског коридора од Макрешана до Кошева, и најавио да ће они бити завршени до краја октобра, чиме ће Крушевац бити повезан на ауто-пут.

Министар Весић рекао је да је завршено шест километара леве траке нове деонице која је укупно дуга 10 километара и да је саобраћај преусмерен на тај полупрофил, а да ће се сада радити десна трака, и истакао да ће све бити готово до краја октобра, као и да ће Крушевац имати три петље.

Навео је да ће Моравски коридор бити дуг укупно 110 километара и да ће спајати ауто-путеве "Милош Велики" и Београд-Ниш, односно две петље Прељина и Појате.

"На овом потезу живи око 500.000 људи и тај ауто-пут значи живот за Краљево, Врњачку бању, Трстеник, Крушевац, Ћићевац, Варварин, Сталаћ, за све људе који живе овде јер ће значити нове инвестиције, бржи превоз и да се овај крај брже развија", закључио је министар Весић.

Напоменуо је да се изградњом Моравског коридора, почиње са изградњом путева који повезују постојеће ауто-путеве и да је то први од три брзе саобраћајнице и ауто-путева који ће премрежити Шумадију, односно западну Србију.

"Већ ћемо наредних дана потписати уговор за обилазницу око Крагујевца која није само 21 километар обилазнице око тог града већ подразумева кроз Гружу везу до Мрчајеваца, односно везу Крагујевца са ауто-путем "Милош Велики". Такође, чека нас и изградња ауто-пута "Вожд Карађорђе" чији ће идејни пројекат бити завршен до краја године, а који ће такође повезати два ауто-пута  Београд-Ниш и "Милош Велики" тако да ће читава Шумадија бити премрежена мрежом брзих путева и ауто-путева", истакао је министар Весић.

Подсетио је да је недавно Влада Србије усвојила одлуку о изради урбанистичког плана за изградњу пруге Сталаћ-Краљево, а касније и Краљево-Рудница, којом ће се, како је рекао, ићи 120 километара на сат тако да грађанке и грађани који ту живе неће имати само добре путеве већ и брзу пругу.

"То су добре вести за овај крај Србије и срећан сам што на овај начин као земља, у време кризе, имамо довољно новца да инвестирамо у ауто-путеве и брзе саобраћајнице, а и у пруге", рекао је министар Весић.

 

 

Извор: Танјуг