Вести

ВЕСИЋ: ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ВОДИ ПОЛИТИКУ КОЈА ЈЕ У ИНТЕРЕСУ ГРАЂАНА

Члан Председништва Српске напредне странке и заменик градоначелника Београда Горан Весић оценио је да је Србија по питању рата у Украјини заузела принципијелан став, а то је да је напад Русије на Украјину, напад на територијални интегритет чланице Уједињених нација.

Весић је нагласио да управо Србија по том питању води најодговорнију могућу политику, а то је политика у интересу њених грађана.

Према његовим речима, Србија се данас много боље позиционира у свету, а да државно руководство води српску политику а не политику других земаља.

"Председник Вучић води политику у интересу грађана а то је да се Србија развија, да инвестиције долазе, да имамо више радних места и што је најважније да у земљи владају мир, стабилност и да не буде рата", навео је Весић и додао да се државно руководство труди да сачува наше интересе тако што ће имати заиста добре односе са свим центрима моћи у свету где може да се одлучује о нашој судбини.

Србија је, како је подсетио, земља чији је територијални интегритет угрожен јер има део територије који није под њеном фактичком контролом.

"Наш став је ту веома јасан и принципијелан, не подржавамо оно што је урадила Русија у Украјини. Украјина није признала самопроглашену независност Косова и Метохије и немамо отворених питања у односима са Украјином а такође и са Русијом", рекао је Весић.

Додао је да је свима жао што ратују два нама братска народа и да се надамо да ће се што пре сукоб решити.

"Избеглице нам долазе сваки дан, то су жене, деца који никоме ништа нису криви", рекао је Весић.

Поводом санкција које су поједине земље увеле Русији Весић је рекао да је Србија од почетка против, јер не верује да су делотворне у међународној политици.

"Оне погађају обичан народ, а Србија као земља која је била под санкцијама то најбоље разуме и не видим шта је лоше у таквој политици. Као држава која води одговорну политику имамо право на став, али наше основно спољно-политичко опредељење су ЕУ и европске вредности и то је пут од кога не одустајемо", навео је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи