Вести

ВЕСИЋ: ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ ИНТЕРЕС СРБИЈЕ НА ПРВОМ МЕСТУ

Одлука председника Србије Александра Вучића да упркос свему ипак присуствује самиту у Тирани, према оцени члана Председништва Српске напредне странке и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића, представља наставак Вучићеве политике да присуствује сваком дијалогу и да се увек бори за интересе Србије.

"Александар Вучић је на овај начин показао да му је интерес Србије на првом месту, а интерес Србије јесте да њен председник буде тамо где се расправља о нашој будућности,” рекао је Весић за Танјуг.

Према његовим речима, Вучић ће боравак у Тирани искористити да се састане са Емануелом Макроном, Виктором Орбаном, Урсулом фон дер Лајен и представницима многих других земаља о томе како да се настави процес европских интеграција.

Такође и како да се заједнички одговори на изазове који чекају Европу у време рата у Украјини који има велике последице по европску економију.

"Његов боравак у Тирани на врло јасан начин показује да ће Србија наставити да заступа интересе косовских Срба и да то не могу да ураде ни Ненад Рашић ни Рада Трајковић који су Куртијеви Срби”, рекао је Весић уз оцену да то може да уради само Србија и председник Вучић са претставницима Српске листе који су, како је рекао, једини легитимни представници Срба на Косову и Метохији.

 

 

 

Извор: Танјуг