Вести

Весић: Приватним домовима за старе пакети са средствима за дезинфекцију

Заменик градоначелника, Горан Весић, рекао је да у Београду има 132 приватна дома за стара лица у којима је смештено 4.358 људи. Град је за њих обезбедио по 10.000 маски и рукавица , а данас ће им бити подељени пакети са средствима за дезинфекцију.

Весић је нагласио да је наложено општинским штабовима да обављају дезинфекцију прилаза домовима за стара лица који су у власништву приватника. Подсећа да у државним домовима за старе има довољно опреме и средстава за дезинфекцију, као и да их од почетка епидемије чува војска и да су забрањене сваке посете.

"Тренутно се највећа битка води у домовима за стара лица. Они морају да буду потпуно заштићени и ту смо уложили огроман напор. Сарађујемо са Владом Србије и верујем да ћемо успети да се не дешавају овакве ситуације као што се догодило у приватном дому у Земуну где је 11 корисника заражено коронавирусом и на Умци 13 корисника", рекао је Весић.

Весић је нагласио да су повезали све приватне домове за старе са домовима здравља, како би се на дневном нивоу пратило стање корисника.

"Наш Завод за биоциде иде данас на Умку и дезинфиковаће комплетан дом, пошто је тамо остало неколико корисника. У контакту са онима који воде тај дом, решавамо све проблеме како се не би догодило да се додатно још неко зарази.", нагласио је Весић.

Весић подсећа да је захваљујући мерама Владе Србије међу зараженима у нашој земљи најмање старијих од 65 година (25 одсто), док је у Италији међу зараженима највише старијих особа.

 

 

 

 

Извор:Танјуг/ТВ Пинк