Вести

ВЕСИЋ: САРАДЊА СА ГРЧКОМ У САОБРАЋАЈУ И ТРАНСПОРТУ ВЕОМА ДОБРА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је након сусрета са министром инфраструктуре и транспорта Грчке Христосом Стаикурасом у Београду, да ће ресорна министарства две земље учинити све што је у њиховој моћи да до почетка лета буде успостављен систем интегрисане путарине између Републике Србије и Грчке.

Министар Весић је рекао да је су Стаикурас и он констатовали да је сарадња две земље у саобраћају и транспорту веома добра, нарочито када је реч о ваздушном саобраћају, као и да може да се учини још тога да сарадња буде и боља.

"Разговарали смо и договорили се да у наредном периоду урадимо све што је у нашој моћи да до почетка лета буде успостављен систем интегрисане путарине између Републике Србије и Грчке, како би наши туристи и они који долазе из Грчке могли да користе исте "тагове" за пролаз кроз наше две земље", истакао је министар Весић.

Министар Весић је позвао Грчку да буде наш драги гост на сајму "EXPO 2027". године и буде веома присутна на њему, јер је она, како каже, један од најважнијих пријатеља које имамо у Европи, земља која нас подржава и земља са којом немамо апсолутно ниједно отворено питање.

 

 

 

Извор: Танјуг