Вести

ВЕСИЋ: СРБИЈА ЋЕ БИТИ ЗЕМЉА СА НАЈВЕЋИМ БРОЈЕМ КИЛОМЕТАРА БРЗЕ ПРУГЕ

Министар саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства Горан Весић најавио је реконструкцију станице у Новом Саду, али и планове за нове брзе пруге до Будимпеште, Ниша и Скопља!

Место Степановићево добија надвожњак и то преко нове пруге, којом ће ускоро кренути и брзи возови.

Министар Весић је дошао да обиђе радове и истакао колико је поносан на количину посла коју су већ завршили.

"Пресрећан сам, јер пруга врло брзо напредује. Данас разматрамо шта све треба да се заврши како би руга била готова до краја ове године, како је председник Србије и обећао. Овом пругом ћемо у марту или априлу следеће године, из Београда стизати до Суботице, за сат времена и десет минута. У овом тренутку смо већ поставили око 55% свих шина, на целој деоници од Новог Сада до Суботице. Та пруга је дуга 108 километара, урађено је 74% свих радова. Као што видите не постоји ни један проблем, ни на једној траси, да се посао не заврши до краја ове године", рекао је поносно министар Весић.

Министар Весић је навео да ће и Нови Сад добити главну станицу која ће парирати оној у Београду, али и да наше фирме јако добро сарађују са кинеским пријатељима.

"Ради се на постојећој станици у Новом Саду, радимо реконструкцију целе зграде и она треба да буде готова до краја априла. Када је пуштен део пруге између Београда и Новог сада, урађени су и перони, а сада се цела станица реконструише. Имаће и диван плато, као и командни центар из кога ће се надгледати ова брза пруга. Парираће главној станицу у Београду. Наши кинески пријатељи добро сарађују и са српским домаћим фирмама и поред пруге која се ради, граде се и околни објекти. Ова пруга дели Степановићево на два дела и зато је значајно да се ураде и ови надвожњаци", истакао је министар Весић.

Министар Весић је најавио да ће се од 2026. године, брзом пругом стизати и до Будимпеште , за мање од 3 сата, те да је у плану и брза пруга до Ниша и Скопља.

"Србија ће бити земља са највећим бројем километара брзе пруге у овом делу Европе. То је политика нашег председника, Александра Вучића, уређење наше земље, саобраћајно повезивање и је права децентрализација земље", закључио је министар Весић.

 

 

Извор: ТВ Пинк