Вести

ВЕСИЋ: ШТИЋЕНИЦИ ЦЕНТРА У ЗВЕЧАНСКОЈ ДОБИЛИ ТАБЛЕТЕ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, заједно с градском секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић, поделио је таблете ђацима који су штићеници Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској. Весић је том приликом прецизирао да центар брине о око четири стотине штићеника, од којих је четрдесет узраста између трећег и шестог разреда.

"Свако дете у Београду добија таблет, бесплатан интернет и кодове за дигиталне уџбенике, без обзира да ли живи у породици или у оваквој врсти смештаја. Посебно је важно да буде тако и да сва деца имају једнаке услове образовања", рекао је Весић.

Весић је додао и да је у току подела укупно 67.592 таблета за сву школску децу поменутог узраста, који ће после три године бесплатно, дакле без било какве надокнаде постати власништво родитеља, који сада потписују реверсе за њих. Такође, купљено је и безмало седам хиљада лаптопова за учитеље и наставнике.

"Не постоји ниједан разлог да се у школама у Београду у овим разредима не одвија дигитална настава. Живимо у 21. веку и треба да се прилагодимо начину комуникације и животу који му одговара. Деца су много више дигитално писменија од својих родитеља, нас овде, а често и од учитеља и наставника. Ми треба да се прилагодимо њима, а не они нама јер не треба да их вучемо назад него они нас напред, како и треба да буде у животу", истакао је Весић.

Током следеће недеље подела таблета биће окончана у школама на свим општинама, а заменик градоначелника је најавио да ће таблете добити и васпитачице и васпитачи који у овом центру воде рачуна о деци.

"Свако треба да осети да је друштво одговорно и да цени његов рад, нарочито ови људи који пружају деци велику љубав и бригу", поручио је Весић.

 

Београђани изабрали изглед будућег метроа у плавим бојама

Гласање Београђана за дизајн будућег метроа је завршено, а победио је предлог "Сигурност" са 43,58 одсто гласова, рекао Весић.

Грађани су у анкети у којој су имали прилику да бирају између четири предлога дизајна метроа, а главна разлика међу њима је у боји, изабрали "Сигурност" који подразумева комбинацију светле и тамне плаве боје.

На другом месту по броју гласова је предлог "Слобода" са 33, 58 одсто, затим га следе "Светлост" који је освојио 12,26 одсто и "Снага" за који је гласало 10,57 одсто грађана.

"Грађани су изабрали како ће изгледати метро, а ми ћемо приступити прављењу показног центра где ћемо на Тргу републике приказати унутрашњост вагона, са одабраним дизајном и метро станицама", рекао је Весић.

Весић је подсетио да ће изградња метроа почети у новембру, а како је навео, то ће бити остварење историјског сна за Београд.

Весић је рекао да је изградња метроа обећана 1970. године, али да се никада нису стекли сви услови за почетак изградње.

"Завршићемо изградњу метроа до 2030. године и имаћемо две линије метроа са преко 40 станица. Београд ће коначно имати метро као и све друге европске метрополе", рекао је Весић.

 

Италијанска група Манескин одржаће концерт у Београду

Италијанска група "Манескин", овогодишњи победник Евровизије, одржаће концерт у Београду, изјавио је Весић.

Весић је истакао да је на иницијативу великог броја млађих пратилаца на друштвеној мрежи "ТикТок" контактирао познати бенд са молбом да одрже концерт у Београду.

Навео је да су у току преговори са познатим бендом око потписивања уговора и датума када ће се одржати концерт, али да би требало да се одржи у фебруару или марту на Београдском сајму.

"Тиме показујемо да као Београд можемо да имамо најбоље музичаре и догађаје у Европи и свету", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг