Вести

ВЕСИЋ: УСКОРО ЗАВРШЕТАК ПУТА ЧАНТАВИР - СТАРИ ЖЕДНИК

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је завршне радове на реконструкцији локалног пута између насеља Нови и Стари Жедник, код Суботице, и поручио да је у току обнова више од 250 километара локалних путева, који значе живот мештанима и нису ништа мање важни од ауто-путева и брзих саобраћајница.

Деоница између Новог и Старог Жедника наставак је пута од Чантавира, ка та два насеља, који је већ обновљен.

"Прошле године смо урадили пут између Чантавира према Новом Жеднику, дуг око пет километара, сада радимо саобраћајницу дугу 3,9 километара до Старог Жедника и када то будемо завршили имаћемо комплетну деоницу од Чантавира до Старог Жедника уређену како треба", рекао је министар Весић.

Напоменуо је да у Старом и Новом Жеднику живи око 2.500 људи, а када се томе додају и житељи Чантавира и сви који гравитирају ка овом путу - то јасно говори колико је он важан за саобраћај.

"Све што радимо говори колико је важно да се реконструишу локални путеви поред ауто-путева и брзих саобраћајница које градимо", рекао је министар Весић.

Навео је да ће дуж пута бити уређени тротоари, а у складу са новим стандардима Министарства, који важе за свако насељено место, тамо где постоји пешачки прелаз, биће постављен трептећи семафор, са соларним панелом, који ће осветљавати прелаз током ноћи, ради веће безбедности учесника у саобраћају, пре свега пешака.

"Полако, корак по корак, подижемо квалитет живота људи и показујемо колико се Србија мења", назначио је министар Весић.

Истакао је и да ресорно Министарство у овом тренутку реконструише више од 250 километара локалних путева, који значе живот за људе у тим срединама.

"И тиме показујемо да Србија не гради само ауто-путеве и брзе саобраћајнице, нити само брзе пруге, већ улазимо у реконструкцију путева који гледано са националног нивоа, наизглед, нису толико значајни, али за људе који живе на локалу овде значе живот", закључио је министар Весић.

Министар Весић приликом обиласка радова је поразговарао са мештанима Старог Жедника, који су му захвалили на посети и указали да им пут чија се обнова ускоро завршава заиста много значи.

 

 

 

Извор: Танјуг