Вести

ВЕСИЋ: ВАЖНО ЈЕ ДА ГРАЂАНИ ПОШТУЈУ РЕСТРИКЦИЈУ КРЕТАЊА

Заменик градоначелника Београда Горан Весић подсетио је да је пред нама 60 сати потпуне рестрикције кретања и указао да је веома важно да се људи тога придржавају јер ће то "бити кључно за даље сузбијање ширења епидемије".

Весић је прецизирао да све градске службе имају дежурне екипе, те да ће радити нормално и у овим условима.

"Тренутно на терену имамо око 1.000, 1.100 људи који су ангажовани у различитим комуналним службама и то око 400 људи "Градске чистоће", до 150 људи који одржавају водоводни систем, исто толико и у топланама, а бројни су и комунални милиционери. Трудимо се да их максимално заштитимо", рекао је Весић.

Весић је навео да је јуче у Београд стигло 500 000 заштитних маски које ће у потпуности покрити потребе за наредних неколико недеља.

Весић је подсетио и да су данас подељени визири радницима ГСП-а и комуналним милиционерима.

"Сви ти људи су прави хероји јер они раде за све Београђане и како би градски комунални систем функционисао", рекао је Весић.

Весић је истакао да је град спреман да, уколико се укаже потреба, отвори неко од обданишта, те додао да је данас о томе разговарао са председницом Владе Аном Брнабић.

"Уколико су оба родитеља позитивна, а децу нема ко да чува, спремни смо да отворимо својеврсно СОС обданиште за ту децу. Имамо васпитачице које су на пуној плати и оне ће моћи да брину о њима. Град је, дакле, спреман, а да ли ће се то десити зависи од тога има ли потребе за тим", рекао је Весић.

Весић је рекао и да Град Београд уметнике, који раде хонорарно, неће "оставити на цедилу" јер су то људи који хране своје породице од хонорара.

"Донели смо одлуку да већи део средстава намењених за конкурсе из области културе пренаменимо и да употребимо за плаћање помоћи уметницима који су хонорарно запослени. У овом тренутку правимо спискове у сарадњи са нашим установама културе и када то буде завршено, објавићемо по колико новца ћемо давати", рекао је Весић.

Весић је поручио да Београд неће заборавити своје уметнике јер су они то заслужили.

 

 

Извор: Танјуг/РТС