Вести

ВЕСИЋ: ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ РАЗВОЈНИХ ИНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЈЕКАТА 1,4 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић потписао је уговоре са представницима девет локалних самоуправа Овчарско-кабларске клисуре и Југозападне Србије за доделу буџетских средстава у износу од укупно 1,4 милијарде динара.

Реч је о средствима за суфинансирање развојних инфраструктурних пројеката, а уговоре са Весић су потписали градоначелник града Чачка Милун Тодоровић, председник општине Лучани Миливоје Доловић, члан градског већа Града Лесковца Зоран Бранковић. 

Испред општине Прокупље уговор је потписао председник те општине Милан Аранђеловић, за град Краљево градоначелник Предраг Терзић, затим испред општине Лебане председник Иван Богдановић, за општину Медвеђа председник Драган Кулић, у име општине Куршумлија председник Војимир Чарапић, а за општину Бојник председник те општине Небојша Ненадовић.

Весић је након овог потписивања рекао да су овакви, иако наизглед мали пројекти од великог значаја за државу, јер је инфраструктура оно што омогућава развој туризма, побољшањем мобилности и приступа, а самим тим и економије земље.

"Иако су ово наизглед мали пројекти, они свакако чине део мозаика новог лица Србије. Ово је идеја премијерке Ане Брнабић, коју је моје министарство прихватило, а сигурни смо да ће следеће године средства бити још већа", рекао је Весић.

Додао је да ће у наредном периоду разговарати и са Делегацијом Европске уније у Србији те да су очекивања, да средства за овакве пројекте у наредној години буду већа, оправдана.

"Сигурни смо да ћемо следеће године моћи да издвојимо више средстава за овакве пројекте, и да покријемо више општина. Говоримо о подршци за обнову и изградњу свега - од домова здравља до стартап центара", рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг