Вести

ВИНАВЕРОВ ТРГ - НИ ЈЕДНА ОЗНАКА КО ИЗВОДИ РАДОВЕ

Винаверов трг својеврсна комуникација са другим световима како је објаснила Милена Зиндовић главни архитекта града и творац пројекта, усијао је друштевене мреже.

Шапачни нису чекали ни часа, те су масовно почели да коментаришу ову, како наглашавају, помало инфантилну изјаву градских челника. Духовити суграђани кажу да је Карађорђева улица добила звездану капију, а неки су чак и постовали фотографије са алуминијумским фолијама на глави као би наводно успоставили комуникацију са васионом.

Овај игроказ иако смешан за већину, постаје забрињавајући и тужан, пошто је за бетон, обојене металне лукове неколико клупица и стабала дрвећа које красе Винаверов трг из градске касе потрошено невероватних 250 хиљада евра.

Грађани се и даље чуде идејним решењем, које ће, наводно, отворити портал у другу димензију.

Ипак познаваоци политичких прилика у Шпацу највише замерају овдашњим властима на законске пропусте, јер током изградње Винаверовог трга није била постављена ни једна ознака ко изводи радове, ко финасира нити колико коштају. Ово није први пут да архитекте и сликари у Шапцу идеје за своје радове проналазе широм света представљајући их као своја уникатна дела.

И Трг шабачих жртава окарактерисан је као плагијат и то трга који се налази у Кoпeнхагену.

 

 

 

 

 

Извор: ГО СНС Шабац