Вести

ВУЧЕВИЋ: МАТИЦА СРПСКА РАЗУМЕ ИДЕЈЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и председник Матице српске проф. др Драган Станић потписали су Протокол о сарадњи Министарства одбране и Матице српске данас у Новом Саду.

Министар Вучевић је, том приликом, захвалио председнику Матице српске и његовим сарадницима на прилици да се разговара о будућој сарадњи.

"Јавност обично Министарство одбране сагледава само кроз Војску Србије, која је најзначајнија и најдоминантнија, али Министарство одбране има још и много других сектора. Са мном су данас људи који воде Универзитет одбране, Управу за односе са јавношћу, као и помоћник министра за људске ресурсе, у чијем оквиру су Војни музеј и многе друге целине Министарства одбране", истакао је министар Вучевић.

Министар Вучевић је подсетио да Министарство одбране има и један од најимпозантнијих архива у целој држави – Војни архив, као и Војногеографски институт који је, када је реч о топографији, институција од националног значаја.

"Све то може да буде од користи Матици српској имајући у виду њено издаваштво и све оно што ради на очувању културне баштине, односно идентитета нашег народа и наше државе. И рекао бих да нам није требало много да договоримо све оно што ћемо даље заједнички радити. Протокол који смо потписали, почетна је основа за даљи рад, а већ смо и конкретизовали оно што ћемо у наредном периоду да заједнички учинимо и разменили неке идеје", истакао је министар Вучевић.

Министар Вучевић је нагласио да је данас било речи и о темама које се тичу безбедности у ширем контексту стабилности наше земље и захвалио градоначелнику Новог Сада Милану Ђурићу што је данас присуствовао потписивању Протокола, јер је Матица српска симбол Новог Сада и његов неотуђив део.

 

 

 

 

Извор: Танјуг