Вести

ВУЧЕВИЋ: ПОСЛЕ 29. МАЈА СНС ЋЕ БИТИ МНОГО ЈАЧА И СПРЕМНИЈА

Председник Вучић је најавио велике промене у странци, да ће се гледати учинак сваког појединачно, и функционера и чланова, колико је свако од нас урадио за државу и странку, ко је оправдао поверење грађана, а ко разочарао, рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић је поручио да се може очекивати да ће после 29. маја Српска напредна странка бити много јача и спремнија за нове борбе и за нове победе.

- Неће се десити ништа драматично како то неки представљају, нити ће то бити "удар" на даље функционисање Српске напредне странке али свакако нас очекују изузетно важне седнице Главног одбора и Председништва странке. Кључне теме ће бити уједињење са Српским патриотским савезом Александра Шапића, али и планови и програми, пре свега "Србија 2025". Председник Вучић је најавио велике промене, да ће се гледати учинак сваког појединачно, и функционера и чланова, колико је свако од нас урадио за државу и странку, ко је оправдао поверење грађана, а ко разочарао. Због свега што Српска напредна странка представља, јасно је зашто се у јавности прави таква бука око унутарстраначких дешавања која су увек динамична. Можете очекивати да ће после 29. маја Српска напредна странка бити много јача и спремнија за нове борбе, и за нове победе.

* Шта ће се тачно десити, да ли ће бити смена и избацивања из странке?

- Не бих да прејудицирам нити да износим свој став пре седнице. Ми смо показали да смо не само најјача, већ и најдемократичнија политичка организација у земљи. О свему ћемо одлучити на страначким органима.

* Плашите ли се оцена које можда ви добијете од чланства?

- Апсолутно не. Ја сам теренац и у сталном сам контакту са чланством, не само у Новом Саду и Војводини, већ широм Србије. Неко лови лајкове и фоловере, а ја сам од оних којима је важно мишљење и оцене из базе, од страначких колега.

* Опозициони медији тврде: "Што Вучић мисли, то Вучевић збори", да ли је то тачно?

- То су глупости. И то сви знају. Председнику Вучићу не треба ни дрвени адвокат, нити он било шта крије и не сме да каже, нити се иза било кога крије.

* Александар Вучић има много већи лични рејтинг од саме странке, како то коментаришете и шта то говори о Српској напредној странци?

- Мало је рећи да смо поносни сваки пут када видимо да расте проценат подршке нашем председнику, а већ годинама је на историјском нивоу. То значи да Српска напредна странка има још већу подршку да ради за будућност Србије, да незаустављиво идемо напред, али не опијени успехом, већ реално, трезвено, са озбиљним плановима и програмима, и да се не осврћемо уназад, али да пажљиво пратимо "знакове поред пута".

* Следеће године нас очекују градски и локални избори, да ли је време да се иде и на ванредне парламентарне изборе?

- Председник Вучић је најавио могућност парламентарних избора две године од формирања владе, како би грађани добили прилику да оцене како смо радили и борили се током епидемијске кризе.

* Да ли ће Српска напредна странка ићи самостално или ћете позвати Социјалистичку партију Србије да иде у коалицију са вама?

- Сачекајмо са тим. То тренутно није тема.

* Медији су типовали да ћете бити премијер, па и министар, а ви сте остали градоначелник Новог Сада, да ли сте задовољни?

- Задовољан сам фантастичним резултатима које постиже Нови Сад. Задовољан сам успехом Српске напредне странке која је три пута заредом добила највећу подршку Новосађана, а ја сам први градоначелник у историји Новог Сада са три узастопна мандата. Задовољан сам и због тога што не губим енергију, и што имам још много идеја и планова. И спреман сам за нове изазове.

* Како напредује вакцинација у Новом Саду?

- Остварен је велики напредак, и до сада је вакцинисано 48,3% Новосађана. Једну дозу примило је око 9,8%, а ревакцинисано 38,5% пунолетних грађана. Чинимо све да дођемо до сваког грађанина који жели да се вакцинише, као и да допремо до свести сваког који се сада томе опире. Ово је питање живота и будућности. Млади држе у својим рукама кључ краја епидемије, и последњих дана бележимо велики одзив у универзитетском кампусу где се налази мобилни пункт за вакцинацију. Иде добро, али може и мора боље.

* Које пројекте планирате у наредном периоду, а који су у току?

- За само месец дана откада су почели радови, изградња ковид болнице напредује невиђеном брзином. Ускоро почиње изградња фабрике јапанског "Најдека", а затим и нове фабрике "Континентала" за коју су већ купили грађевинско земљиште. Припремамо се за почетак изградње четвртог новосадског моста, који је проглашен пројектом од националног значаја.

* Да ли је нешто могло боље или брже?

- То увек може. И сам сам често био љут што су нас успоравале неке административне процедуре, али на крају смо све изгурали. За мање од 9 година како смо преузели власт, Нови Сад је од ивице банкрота стигао до тога да је град који се најбрже развија од свих градова његове величине у овом делу Европе.

 

Шапић је енергичан и велики борац

- Око нашег програма окупљени су разни људи са потпуно различитих страна идеолошког спектра. Александар Шапић има одличне резултате на Новом Београду, вишегодишње политичко искуство, врло је енергичан и велики борац. Донеће нову енергију у наш тим.

* Често сте на мети опозиционара, због чега сте им толико занимљиви?

- Због свих успеха које је Нови Сад постигао последњих девет година. Не могу они то да "сваре", па покушавају да фабрикују неке бесмислене афере. А за то им је главни експонент Бора Солунац, лице с потернице, корумпиран и искомпромитован, заслужан за највеће пљачке Новог Сада за време бившег режима.

* Председник Народне странке Вук Јеремић прети осветом и реваншизмом. Да ли вас је то можда уплашило?

- Шалите се?! Мада он и делује застрашујуће, посебно ако имате у виду какве је штете нанео нашој држави и колико је државних пара спискао на приватне авионе, луксузне апартмане и хотеле... Па он није у стању ни изборни цензус од три одсто да прескочи, а већ креће у "лов на вештице". То је ваљда манир свих малих људи, микро морала, са макро комплексима и амбицијама. За Албанце на Косову Јеремић је херој. И ту се завршава сва прича о њему.

 

Ђилас има озбиљну дијагнозу

 * Драган Ђилас, лидер Странке слободе и правде, упутио је увреду на рачун председника Србије, рекавши да је Вучић ментално оболео човек, како то коментаришете?

- Не коментаришем осведоченог лопова и силеџију, који је на тајним рачунима од Маурицијуса до Швајцарске крио милионе украдене од грађана Србије. А има човек и озбиљну дијагнозу - комплекс због успеха председника Вучића. Сва његова политика стаје у две речи - мрзим Вучића, и једино што зна је да лаже, вређа, прети, црта мету на челу председнику Вучићу и члановима његове породице. Ђики је сада мало нервозан јер се убрзано размотава клупко криминално-тајкунско-политичких веза, па је дигао сав свој талог бившег режима да воде најпрљавију кампању против нашег председника. Победници имају снове, а губитници комбинације. Знају добро грађани Србије ко је ко.

 

 

 

Извор: Ало