Вести

ВУЧЕВИЋ: РАЗМАТРАМО МОДЕЛЕ ПОМОЋИ ПРИВРЕДНИЦИМА

Град ће донети низ мера којима ће помоћи малим привредницима, а односе се на плаћање закупа пословних простора и тезги на пијацама, изјавио је градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић.

"Поред државних економских мера, и Град ће подржати привреднике који су у закупу градског пословног простора и тезги на пијацама. Плаћање резервације тезги док не раде пијаце, биће пренето на период када пијаце поново почну да раде", рекао је Вучевић.

Вучевић је рекао да Град разматра различите моделе, тако да ће закупци пословног простора моћи своје обавезе да исплате уз попуст до краја године, или да у 2021. години исплате закупнину у целости, без обрачунавања камате.

Вучевић је рекао да још нема коначних одлука, али да ће Град "учинити све да угоститељи, фризери, и друге услужне радње, остану у локалима, да економски издрже овај период и да сачувају радна места".

Најавио је да ће рачуни ЈKП Информатика из периода ванредног стања доспевати на наплату у 2021. години без камате.

"Нико није дужан да сада плати, али ко жели то може учинити и хвала свима који сада плаћају, јер тако олакшавају функционисање Града", рекао је Вучевић.

Вучевић је најавио да разматрају "да ли да затворе кеј".

"Јер, чим је лепо време, он постаје стаза заразе, а они који шетају ризикују да за неколико дана заврше у болницама или на Сајму. Сви смо подложни, а сада је већ свако чуо за неког да је у болници, зато нам треба гвоздена самодисциплина", нагласио је Вучевић.

Данас је почело паковање, а сутра дистрибуција пакета за пензионере у Новом Саду са пензијама до 30.000 динара.

"Пакет је садржајан, има 10 килограма брашна, два килограма пасуља, килограм пиринча, паштете, месни нарезак и литар уља", прецизирао је Вучевић.

 

Извор: Танјуг