Вести

ВУЧЕВИЋ: САСТАВЉАЊЕ ВЛАДЕ НИЈЕ ИГРА БРОЈКИ И СЛОВА

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је да је на седници Председништва СНС постојао консензус да нова Влада Србије добије ограничени мандат и да се после годину и по дана изађе пред грађане како би они опет оценили власт.

Вучевић је рекао да је атмосфера на јучерашњој седници Председништва СНС-а била радна и свечана, указујући да је данас 12 година странке.

Вучевић је рекао и да је постојао консензус међу члановима Председништва о саставу нове владе.

"На претходним седницама имали смо различита тумачења, а јуче као и о одлуци о мандатару није било дисонантних тонова. У недељу очекујем да завршимо персоналне ствари", подвлачи Вучевић и додаје да је коалиција добила најширу подршку на Председништву СНС.

Вучевић је рекао да није било гласова против.

"Влада је добила ограничени мандат и ту је постојао консензус, то је осетљив период али очекујемо притисак на Србију у вези са Косовом и Метохијом, у контексту короне и Косова и зато ће бити лимитирана на 18 месеци и да 2022.године можемо да изађемо пред грађане и кажемо - оцените нас", истакао је Вучевић.

Вучевић је рекао да је ограничење доказ одговорности једне политичке странке према грађанима.

Говорећи о до сада познатом кадровском решењу, Ивици Дачићу као председнику парламента, Вучевић је рекао да то није игра бројки и слова, састав владе и формирање извршне власти је озбиљан посао и да би се уплашио да се све завршило за 24 часа.

Говорећи о Дачићу, рекао је да га то није изненадило јер је у себи знао да је то једно од решења.

Вучевић је рекао да остаје у Новом Саду, да је изабран за градоначелника и да је фокусиран на тај посао.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1