Вести

Вучевић: Следеће недеље пакет локалних економских мера

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, изјавио је да ће следеће недеље бити представљен пакет локалних економских мера, који ће, како је рекао, представљати кључни пакет помоћи српској привреди.

Вучевић је додао да ће Град Нови Сад у оквиру својих надлежности, донети одлуку о редуковању цена око закупа пословног простора, а пре свега закупа на Спенсу и на пијацама.

Како је рекао, биће понуђено неколико опција како би закупци могли да остану у локалима, а једна од опција ће бити да они плате закуп током ове године са великим попустом или да током следеће године плате за период док не могу да раде.

Вучевић је истакао да ће таква мера бити удар на новосадски буџет, али и да је Град спреман на то, као и да ће са привредницима поделити тај терет, како би они сачували свој посао, односно радна места својих запослених.

Вучевић је истакао да је у фокусу и подела пакета за више од 33.000 пензионера који имају примања мања од 30.000 динара и додао да је јуче подељено око 4.000 пакета, као и да ће у наредних десетак дана бити испоручени сви пакети на кућне адресе.

 

Од сутра први пацијенти на Новосадском сајму

Пријем првих пацијената заражених корона вирусом, који имају лакшу клиничку слику, почеће сутра у привремену болницу у Халу 1 Новосадског сајма, најавио је Вучевић.

Вучевић је рекао да је Новосадски сајам комплетно опремљен за смештај "лакших пацијената" и навео да је 1.000 кревета спремно за пацијенте, са туш кабинама, тоалетима, телевизорима, интернет конекцијом...

Вучевић је додао да ће у случају већег ширења заразе бити доступна дворана Спенс, као и да би се онда размишљало и о хали у Футогу, Сланој бари, истичући да се нада да до тог сценарија неће доћи.

 

 Извор: Танjуг/ТВ Прва