Вести

ВУЧИЋ: БОРИЋЕМО СЕ ДА ГРАДИМО ВЛАДИЧИН ХАН ЈОШ БРЖЕ И ВИШЕ

Председник Србије Александар Вучић посетио је нови погон турске компаније "Teklas Automotive", која се бави производњом система за циркулацију течности ниског притиска за реномиране аутомобилске марке фолксваген, ауди, шкода и волво.

Вучић је током обраћања окупљеним грађанима и радницима рекао да су захваљујући Текласу просечне плате у Владичином Хану у претходном периоду повећане за 81 одсто, са 245 на 444 евра.

"Када смо кренули да радимо у Владичном Хану мало ко је веровао да ћемо успети да урадимо нешто, прво да обновимо вртић, школу Бранко Радичевић и да доведемо Теклас. И тада су нас нападали, а захваљујући Текласу имамо повећање у Владичином Хану са 245 на 444 евра за само девет година, што је повећање од 81 одсто", навео је Вучић.

Вучић је рекао да ће се ускоро радити и фекална и кишна канализација у вредности од 20 милиона евра, затим водоснабдевање у две фазе, од чега прво из Јелашничке реке да се направи нова акумулација, како у Владичином Хану не би имали проблема са водом.

Председник је најавио да ће бити направљена и петља на ауто-путу између Владичиног Хана и Врањске Бање, како би грађани лакше могли да силазе са ауто-пута када иду у Владичин Хан.

"Радимо и на локалним путевима, хоћемо да их обновимо да се сијају, а не да буде безброј рупа. Бескрајно сам вам захвалан на подршци - да покушамо да сачувамо људе да остану на својим огњиштима на југу Србије. Борићемо се да градимо Владчин Хан још брже и више него до сада", поручио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг