Вести

ВУЧИЋ: ДОБРО ДА ЈЕ ОДЛУКА ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ ПРОМЕЊЕНА

Председник Републике Србије Александар Вучић оценио је да је добро да је влада Црне Горе променила своју одлуку у вези устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија и честитао црногорском премијеру Здравку Кривокапићу што је држава показала да има инструменте да може да спроведе што је намеравала.

"Најављиване су тензије, протести против устоличења. Партијски организовани скупови. Цетиње је место у којем је преко 90 одсто становништва оријентисано против Српске православне цркве, где постоји изражена мржња према свима који припадају неким другим народима сем црногорском. Али чак не бих рекао да је то стварна мржња, већ индукована од стране дела политичара у Црној Гори. Било је логично очекивати што се збивало", нагласио је Вучић.

Рекао је да је добро да је Влада Црне Горе променила своју одлуку током ноћи.

"Нису медији у Србији погрешили ништа. Било је тачно да није требало да се догоди устоличење. Дирекције полиције и Влада Црне Горе су то препоручиле. Онда је током ноћи промењена одлука, јер су патријарх и митрополит инсистирали на устоличењу", објаснио је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва