Вести

ВУЧИЋ ОБИШАО ДЕЧИЈЕ ОДМАРАЛИШТЕ "ВРАЧАР"

Председник Републике Србије Александар Вучић је након Прокупља и Блаца, посетио и Брус, где је обишао Дечије одмаралиште "Врачар" и најавио реконструкцију тог објекта, који је затворен од 2008. године.

Председнику су добродошлицу пожелели најмлађи фрулаши КУД "Копаоничка фрула" који су извели коло "Колубарски вез" и песму "Знаш ли драга ону шљиву ранку".

Вучић је децу упитао шта им недостаје у Брусу и шта би пожелели да њихог град има, а они су му одговарали врло стидљиво.

Затражили су теретану на отвореном, на шта је Вучић одговорио да таквих теретана могу да добију колико год желе, а жеља им је и базен у склопу самог одмаралишта, са чим се и Вучић сагласио.

"Скромна су деца, не траже ништа. Желим вам све најбоље и да останете овде у свом крају", рекао је Вучић.

Испред одмаралишта Вучића су дочекали грађани са заставама Србије и транспарентом "Брус је уз Вучића", као и челници општине.

У одмаралиште "Врачар", које је саграђено 1963. године долазила су деца уз Београда и целе Србије, а први пут је реновирано после земљотреса 1983. године.

Одмаралиште, капацитета 150 лежајева, радило је до 1995. године када су ту смештене избегличке породице из Хрватске, које су ту боравиле до 2002. године.

Обиласку одмаралишта присиствовао је градоначелник Београда Зоран Радојичић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк