Вести

ВУЧИЋ: ОСТАЈЕ ДА СЕ БОРИМО ЗА ДАЉИ РАСТ ЖИВОТНОГ СТАНДАРДА

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија у новоотворену фабрику у Свилајнцу уложила мало новца, али да су власници, односно швајцарска компанија "Regent" определила за овај пројекат, јер су видели да имају посла са озбиљним и одговорним људима.

Вучић је то рекао на отварању фабрике "Regent" и додао да се тако код инвеститора не представља само једно место, већ цела Србија као добро место за улагање.

Према његовим речима, битно је да постоји принцип марљивости и да се учи сваког дана.

"Ако у томе успемо то ће бити нешто чиме се поносимо - радна етика, жеља да напредујемо. То су велике особине. Свако може да подигне фабрику, али радници и послодавци су они који праве разлику", рекао је Вучић.

Вучић је додао и да ће у фабрици за почетак бити запослено 120 радника, али да верује да ће ускоро бити и 200.

Најављујући нове пројекте Вучић је рекао да ће у марту и априлу почети изградња обилазнице око Свилајнца што је битно за сва околна места, и за инвеститоре којима ће тако улагање у овај регион бити исплативије.

"Драго ми је што сам видео много младих и овде и у околини. Ако је истина да смо запослили много жена из Кушиљева (насеље у Свилајинцу) то ће га сачувати и неће сви да оду у Швајцарску, Немачку. Урадићемо у наредне две и по године овде и канализацију комплетну, са фабрикама, са пречишћивачима отпадних вода. Урадићемо завршетак водоснабдевања, до најудаљенијих села, урадићемо и затврорени базен и са свим овим о чему смо причали, обилазницу... Чини ми се да смо и највећи број инфраструктурних проблема овде решили", рекао је Вучић.

Вучић се посебно захвалио Урсули Рејндолс из Швајцарске од које је Србија научила доста о дуалном образовању.

Захваљујући њеном програму, како је рекао, дуално образовање стекло је око 4.000 деце која су одмах након школовања и запослена.

Додао је да постоји дуално образовање и на универзитетима, пре свега технолошким што је веома важно за овакве фабрике.

"Са тим заостајемо за Немцима, Швајцарцима и Данском, земљама које су и економски и по свим другим структурама значајно испред осталих. То је нешто што можемо да урадимо и променимо у даљем привлачењу швајцарских и немачких инвестиција", рекао је Вучић.

Вучић је подсетио да су Швајцарска и Аустрија као и Србија земље без мора, али су изузетне туристичке дестинације јер се ослањају на свој рад и верују у то што раде, због чега и ми треба слично да се понашамо.

Како је појаснио сви, без обзира на године треба стално да уче и унапређују се.

Вучић је представницима швајцарске компаније пожелео добру зараду и велики профит, истичући да је Србија све обавезе према Регенту испунила и да ће наставити тако да ради и убудуће.

"Хвала и вама Милановићу (председнику општине) што се борите за Свилајнац и ми имамо још обавеза овде и у Јагодини и Ћуприји, Депсотовцу, целом поморавском и свим другим окрузима. Хвала што сте изабрали Србију и Свилајнац надам се да ћемо се радовати све већем броју људи који се враћају. Живело швајцарско-српско пријатељство", закључио је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк