Вести

ВУЧИЋ ПРИМИО АМБАСАДОРА РЕПУБЛИКЕ ФРАНЦУСКЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Републике Француске Жан-Луја Фалконија, са којим је разговарао о билатералним односима, напретку наше земље на европском путу, као и о ситуацији у региону и будућности дијалога Београда и Приштине.

Вучић је истакао значај који сарадња са Француском има за Србију, како на политичком, тако и на економском нивоу, и да га радује пажња коју председник Макрон посвећује односима двеју земаља.

 На састанку, којем су присуствовали министри Синиша Мали и Небојша Стефановић, разговарало се о даљем јачању сарадње, посебно у области инфраструктуре, као и у области одбране, односно војно-техничке сарадње.

 Констатовано је да радови на заједничким пројектима, попут београдског метроа, аеродрома "Никола Тесла", којим управља француска компанија Винци, и депоније Винча, у којој учествује француска компанија Суез, прате планирану динамику, али да је добродошла свака могућност да се убрзају активности на њиховој реализацији.

 Вучић је изразио очекивање да ће добри економски резултати и услови за улагање довести у Србију још инвеститора из Француске.

 Кад је реч о наставку дијалога Београда и Приштине, Вучић је рекао да увек постоји спремност за налажење компромисног решења и да ће се одазвати позиву из Брисела, али да је  потребно много снаге и енергије да се до компромиса дође, те да ће наша делегација водити рачуна о државним и националним интересима Србије.

 

 

 

Извор: Танјуг