Вести

ВУЧИЋ: ШТИТИЋУ ИНТЕРЕСЕ СРБИЈЕ И СРПСКОГ НАРОДА

Председник Србије Александар Вучић истакао је по доласку у Брисел да је неформална радна вечера од великог значаја и најавио да ће да штити интересе Србије и српског народа.

Вучић је рекао да ће на њему присуствовати не само председник Савета ЕУ, већ и председница Европске комисије, шеф европске дипломатије, „све што је важно у Европи“.

Истакао је да неће бити лако ни њему, али ни другим учесницима са Балкана.

„Свако ће изнети своје. Замислите како би изгледало да нисам овде. Каква би била дивна уносна дискусија да мене нема. Они ће да штите интересе својих територија и земаља, а ја Србије и српског народа“, објаснио је Вучић.

На констатацију да ће се за столом наћи са свима који „не воле Србију“, Вучић је рекао да никада не би говорио да неко од њих не воли нашу земљу.

„Свакако смо можда мета њихове критике. Не знам како сте нашли Едија Раму у свему томе. Могу да нас нападају Хашим Тачи или Аљбин Курти, не знам ко ће да дође, Мило Ђукановић због Закона о слободи вероисповести, Жељко Комшић што му се не свиђа што нисам, не знам шта, рекао Милораду Додику. Можда и Андреј Пленковић што нисам одушевљен изјавама о Степинцу и Будаку“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да неће бити лако и да би свакако било лепше да гледа утакмицу Црвена Звезда - Партизан, али за то, како је нагласио, није биран.

 

Хвала Макрону, позиционираћемо Србију на још бољи начин

Вучић је захвалио је председнику Француске Емануелу Макрону на лепим речима за њега, али је додао да би волео да је пажња ЕУ неупоредиво већа за земље Западног Балкана.

Вучић је рекао да иако он и Макрон имају различито виђење европске политике, да је Макрон унео драстичне промене и позиционирао Европу као геополитичког играча.

Вучић је тако одговорио на питање новинара зашто је Европа толико заинтересована за земље Западног Балкана и како види похвалу за њега да је сјајан лидер која је дошла из Минхена од Макрона да ЕУ треба више да улаже у Србију.

"Хвала Макрону. Изузетно га ценим и хвала му на лепим речима. Оне су обавезујуће за нас", рекао је Вучић и поручио да ће се потрудити да Србију позиционира на још бољи начин.

Вучић је захвалио грађанима Србије што су Макрона на веома леп начин дочекали током његове посете Београду.

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк