Вести

ЖАРИЋ КОВАЧЕВИЋ: НИШ МЛАДИМА НУДИ РАДНА МЕСТА И БОЉИ СТАНДАРД

Чланица Председништва Српске напредне странке и народна посланица Јелена Жарић Ковачевић рекла је да је председник Републике Србије Александар Вучић, још као председник Владе, обећао равномерни регионални развој, а да је то обећање донело у Ниш велике инвестиције, радна места и учинило га центром југоистока и покретачем развоја и бољег живота. Нишлије су задовољне новим Клиничким центром, на више од 50.000 квадрата и са најмодернијом опремом, затим новим фабрикама и сада већ широким спектром радних места која могу да бирају. Статистика каже да у јуну 2023. године у Нишу има само 18.623 незапослена, што је напредак у односу на јун 2020. године када је било 25.867 и велики успех у односу на 2012. годину, када је незапосленост била на максимуму.

* Често организујете разговоре са грађанима. Шта људи највише хвале, а на шта се жале?

- Грађани најпре хвале спремност да разговарамо, то што прихватимо да постоји проблем и што заједно радимо на његовом решавању. Хвале и што им помажемо на терену, а Српска напредна странка је позната управо по теренском раду - увек смо са грађанима и спремни да помогнемо. Задовољни су изградњом локалне инфраструктуре, која добро напредује. Углавном се жале на комуналне проблеме, који датирају из претходног времена и које локална самоуправа решава уз помоћ државе, али потраже и помоћ око тога ко је надлежан за њихове потребе или су у питању проблеми правне природе.

* Колико сте састанака одржали и колико су Нишлије задовољне како их представљате у највишем законодавном дому Србије?

- Састанке држимо често, али и ванредно, на захтев грађана који су заинтересовани да нам изложе проблеме, али и предлоге и идеје које се односе на локалну заједницу. Присуствујем састанцима месних одбора, али и Савета грађана који неретко имају одличне иницијативе како побољшати живот у њиховом насељу. Дешава се да грађани дођу са већ спремним и написаним предлогом за измену неког закона или молбом за састанак у надлежном министарству, чему им одмах изађемо у сусрет. Радује ме њихова жеља да дођу у Народну скупштину, где такође организујемо пријеме. Ту попричамо о проблемима, али се и боље упознају са институцијом и природом посла који обављају народни посланици.

* Опозиција редовно критикује власт, излази на протесте, блокира саобраћајнице, а не сећамо се да је у њихово време нешто урађено за југоисток земље.

- Не сећамо се да је у њихово време урађено нешто - јер није ништа. У Нишу и градовима на југоистоку, који су били синоним производње, фабрике су продате у бесцење, радна места угашена, радници остављени на улици. Данас се представници опозиције, у недостатку политике и програма који би понудили, али и образа, сликају на градилиштима или на манифестацијама критикујући што је асфалтирана улица, што је урађена канализација или отворени Филмски сусрети. Притом, све то уредно користе и посећују. Дакле, осим празне приче, коју смо одавно прозрели, опозиција нема шта да понуди Нишлијама. Притом се хвале када блокирају саобраћајнице и доведу у опасност своје суграђане, што је за сваку осуду.

* Колико се Ниш променио у последњих неколико година? Колико су промене видљиве и да ли су млади почели да се враћају у град?

- Захваљујући инвестицијама и улагању државе, Ниш је сада у пуном сјају, град који може много тога да понуди мојим суграђанима, али и туристима. Инвестиција од око 80 милиона евра за изградњу Научно-технолошког парка створила је услове за младе научнике и истраживаче да се повежу са привредом и запосле. Доказ да је инвестиција успела је ново улагање у проширење капацитета НТП-а због великог броја заинтересованих младих људи, али и компанија. Од великог је значаја помоћ државе, у износу од 95 милиона динара, за пројекат обнове Учитељског дома, на чијем месту ће бити велики омладински центар, као подстрек омладинском активизму и учешћу младих у креирању политике на локалном нивоу. Ниш данас може да понуди младима радна места, боље плате, бољи животни стандард и, уз све мере државе које се тичу популационе политике, али и других давања, свакако више него пристојно место за живот. Нишлије знају да је тако захваљујући Александру Вучићу и Српској напредној странци, који су преузели одговорност са приоритетом - рад и резултати!

 

 

 

Извор: СНС Информатор